Om sfi

Kurser

Utbildningen är uppdelad i fyra kurser (A, B, C och D) på tre studievägar. Kurserna är anpassade till din bakgrund, dina behov och dina studiemål.

Du kan välja att läsa sfi på flera olika sätt: sfi med praktik, sff (svenska för företagare) och sfx (svenska för akademiker och för dig med yrkeserfarenhet inom vissa områden). Läs mer om kurserna under rubriken "Utbud inom sfi" i menyn till vänster.

Individuella lösningar och vägledning

Du kan läsa sfi på dagtid, kvällstid eller på helgen. Om du inte kan följa ett schema finns möjlighet till individuella lösningar i vår flexverksamhet. Välkommen att kontakta Vägledningsenheten om du vill ha hjälp och mer information.

Så söker du

SFI-inskrivning

För att börja läsa på SFI behöver du anmäla dig.
Du som är folkbokförd i Botkyrka kommun och har ett fullständigt personnummer kan anmäla dig och boka tid för inskrivning
genom att:
Besöka oss på Gröndalsvägen 20, Tumba:
måndagar kl. 09.00 - 11.00  eller ringa 08-530 617 90
torsdagar kl. 14.00- 15.00

Obs! Begränsat antal platser.

Plats: Botkyrka vuxenutbildning, Gröndalsvägen 20 i Tumba ("vita huset")

Ta med pass eller id-kort.

Har du läst Sfi tidigare och vill börja på nytt?

Om du har läst Sfi tidigare och har betyg eller kursintyg kan du komma till Botkyrka Vuxenutbildnings recption och fylla i en blankett som heter direktinskrivning.  Du blir sen kallad till kurs när det finns ledig plats.

Du som inte bor i Botkyrka kommun

Om du inte bor i Botkyrka kommun måste din hemkommun godkänna att du läser i Botkyrka. Du måste då fylla i blanketten "Skäl för ansökan om studier i Botkyrka" och ansökningsblanketten som finns att ladda ner till höger på sidan. Skicka blanketterna till din hemkommun.

Undervisningen i Svenska för invandrare är på Botkyrka vuxenutbildning, Gröndalsvägen 20, i Tumba

Ny i Stockholm

Har du tittat på sidan Ny i Stockholm? Där kan du läsa mycket om Sverige och Stockholm på svenska, engelska, persiska, tigrinja, somali och arabiska.​

På höger sida hittar du en länk till sidan.​